пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

" Цвіт на полотні"


         


                                                         











    Сьогодні ми, українці, характеризуємося у зростанні етнічної свідомості, посиленням інтересу до вітчизняної історії та культури, усвідомленням необхідності збереження традиційного народного мистецтва, втрата якого загрожує існуванню самого народу. Витоки народного мистецтва сягають сивої давнини.
       У розмаїтті українського декоративного мистецтва художнє вишивання посідає одне з провідних місць. Це улюблений і здавна поширений різновид народної творчості. Саме цій тематиці приурочена  презентація виставки – «Наших оберегів кольори» в читальному залі,  бібліотеки-філії №1. Бібліотекарі прагнуть, щоб їхні читачі змогли умінням серця відчути навколишню красу, яка їх оточує, яка збереглася і відкривається для них.  Вишиті рушники – це світ краси й фантазії, схвильована розповідь про думки й почуття людини, звичаї і уявлення наших предків. Адже їх історія сягає за півсторіччя. Розглядаючи виставку читачі теж діляться цікавою інформацією про вишивку, про свої рушники, які зберігаються дома як обереги.

     Споконвіку в нашому народі бринить нестримна радість краси, не зникає потяг до всього прекрасного в житті й побуті. Людина намагається прикрасити своє нужденне життя. За допомогою лише голки і нитки на простому полотні народжується неперевершений узор вишивки…