середу, 7 жовтня 2015 р.

Найстарший читач


    Беркаль Ольга Кирилівна майже три десятиліття  є відданим читачем бібліотеки-філії № 1 КМЦБС, яку колектив неодноразово  запрошував до себе на масові заходи з нагоди  дня Перемоги. В цьому році вона відсвяткувала свій 90-літній ювілей. Наш колектив завітав до своєї читачки з  побажаннями міцного здоров’я, благополуччя та мирного неба над головою. Ця жіночка   з паличкою, завжди охайна і ввічлива, доброзичлива і привітна, в молоді роки визволяла Кіровоградщину в 1944 році,служила медсестрою. Вона часто розповідала про свою сім’ю, про сина і доньку, про внуків і правнуків, про свою долю. Для бібліотекарів вона стала дорогою людиною, мовби символом  незламності духу, волі перемоги над стрімким плином років. 90 років, як чимало. Але цей вік – діамантова пора, коли все підсумовано і немає більше зайвих тривог, дитячих тривог, успішності і везіння, за якими  ганяються молоді і не дуже молоді люди. Це пора, коли настає час заспокоєння і хочеться  тихо сидіти і згадувати, як все було. Так про свій вік говорить Ольга Кирилівна.


    Міцного здоров’я і щасливого довголіття Вам, шановна ювілярка, і ще довго залишатися читачем  нашої бібліотеки.


пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

" Роки людині до лиця"



    Людина похилого віку гідна поваги. Далеко не всім дано відчути мудрість своїх років. Літня людина має виняткові досвід і терпіння, наполегливість у досягненні поставлених завдань.
    1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний День людей похилого віку — свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі.
У цей день світ говорить про все зроблене щодо захисту інтересів людей  похилого віку , створення для них умов життя,про невирішене у цій сфері.

     Бібліотекарі філії № 1 підготували і провели для своїх молодших користувачів виховний вернісаж « Повага до старших – твій  обов'язок». На заході говорили про історію запровадження Міжнародного дня людей похилого віку,про його значення для всього людства, як важливо поважати і цінувати людей. Щоб виховати ці людські риси,дітям розповідали й розповідають різні повчальні історії, казки, легенди. Дітям було запропоновано, щоб вони самі розповіли про своїх бабусь і дідусів. З захопленням вони про свою любов і турботу до них, а також декламували вірші, малювали словесні портрети. Дуже багато мультфільмів мають повчальне і виховне значення для дітей.


    Дуже сподобався нашим молодшим читачам мультфільм " Зустрічайте бабусю". Після його перегляду діти між собою дискували на тему" Родинне ставлення до старших".
     В кінці заходу для дітей була проведена презентація дитячих книжок «Читай і вчись бути вихованим». 
    Цей день — не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими та милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку та розуміння поколінь.