середу, 30 березня 2016 р.

Нащадки пам'ять бережуть


      
                      Пам’ять    це лише маленька часточка великої пошани полеглим та живим, хто відстоював Перемогу у тій  страшній війні.
                                                  
     Сьогодні  можна по-різному ставитися до минулої війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших. 
     З  метою виховання у підростаючого покоління патріотичних та національних почуттів, поваги до героїзму, доблесті та шанобливого ставлення до людей похилого віку, учасників Великої Вітчизняної війни; популяризації літератури про героїчний подвиг українського народу у роки війни бібліотека-філія №1 організувала  і провела для учнів 4 класу патріотичну годину  - «Нащадки пам’ять бережуть» з нагоди визволення Кіровоградщини від фашистських  окупантів, в березні 1944 року.


     На захід була запрошена Дацька Валентина Василівна – науковий співробітник обласного краєзнавчого музею. Вона розповіла дітям якою дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Бібліотекарі  провели презентацію  книжкової  викладки – «Війні немає забуття» .  Відламки тих страшних подій й досі – протягом десятиріч ранять душі й серця наших людей, а події тої жахливої війни назавжди залишаться незагойною раною для теперішніх та майбутніх поколінь, болючим шрамом нашої пам’яті. Ми у вічному боргу перед ветеранами за їхню обірвану війною юність, за  невичерпну силу духу, за прояви незбагненної мужності, свідому самопожертву заради життя на землі.  Ми щиросердно дякуємо живим ветеранам  війни за стійкість, за мужність, пишаємось їх подвигами.  Події тих страшних днів не повинні згаснути в пам’яті народу, ми вшановуємо світлу пам’ять героїв, які віддали життя, низько схиляємо голови, пам’ять про них назавжди залишиться  в серцях багатьох поколінь, яку нащадки несуть у вічність.

                   
                                           

пʼятницю, 25 березня 2016 р.

" Наш театр - наша гордість"

   
     Театр — це вічна казка. Кого хоч раз торкнулася магія мистецтва перевтілення, той ніколи не залишиться байдужим до «життя на підмостках», бо театр — це живе слово.


      27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день став справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів. Так, але ж і для нас, кіровоградців, це свято урочисте і знаменне. Бо саме в нашому місті був створений перший національний професійний український театр під орудою Марка Кропивницького, заявивши світові про зрілість української культури та про її самобутність. А ще в нашому місті обласний театр ляльок – перший мистецький заклад, що знайомить дітей зі світом прекрасного посередництвом ляльки. Саме з цією метою  бібліотекарі філії № 1 організували і  провели для учнів 2-х і 3-х  класів віртуальну  подорож   "Наш театр – наша гордість". На початку заходу бібліотекарі запропонували дітям  переглянути відеозагадку. З історичної хроніки: «Театр – світ духовності і краси»  дітей коротко  ознайомили з історією театру. Переглянувши  відеофільм "Театр корифеїв. Кіровоград", діти  побачили і відчули, що на сьогоднішній день наш театр – це місце нової краси і таланту, де  відкривається завіса і єднає сцену та глядача.  З метою популяризації літератури, бібліотекарі провели презентацію книг  "Театр Марка Кропивницького" та «Театральне мистецтво» із серії «Кіровоградщина у дзеркалі часу». Цей захід дає можливість дітям більше дізнаватися про  славетну історію рідного краю і пишатися ним. Пишатися тим, що наші театральні колективи впродовж багатьох років є яскравими представниками  української культури, які вирізняються неповторним колоритом і самобутнім характером і  продовжують славні театральні традиції Кіровоградщини.


       Переглянувши  відеофільм "Театр корифеїв. Кіровоград", діти  побачили і  відчули, що на сьогоднішній день наш театр – це місце нової краси і таланту, де  відкривається завіса і єднає сцену та глядача.  З метою популяризації літератури, бібліотекарі провели презентацію книг "Театр Марка Кропивницького"  та "Театральне мистецтво" із серії "Кіровоградщина у дзеркалі часу". Цей захід дає можливість дітям більше дізнаватися про  славетну історію рідного краю і пишатися ним. Пишатися тим, що наші театральні колективи впродовж багатьох років є яскравими представниками  української культури, які вирізняються неповторним колоритом і самобутнім характером і  продовжують славні театральні традиції Кіровоградщини.