суботу, 17 вересня 2016 р.

День краєзнавства " Місто моє - краплина на карті України"

Результат пошуку зображень за запитом "кировоград" 

Квітуй, рідне місто, на долю багате,
Де степ золотиться в ясну голубінь!
Тобі сивочола фортеця - як мати.
Інгул споконвічно - як батько тобі.

      Рідний край -  це саме миле, найкрасивіше місце на землі, де ми народилися, де живуть рідні батьки, друзі. Тут найкрасивіша природа, найцікавіші казки, найкрасивіші і найдобріші люди і все своє, таке рідне і улюблене.  Для нас, кіровоградців, рідний куточок – наше місто.  Ми любимо своє місто за його надзвичайно мальовничі краєвиди, за неповторність і чарівність його парків та скверів , пам’яток архітектури та культури. Кіровоград багатий своїми звичаями і традиціями та найголовніше щирими та привітними мешканцями.  І  показати у нас є що, поділитися завжди знайдемо чим. В цьому році ми відзначаємо 262-у річницю від Дня народження міста.

     З цієї нагоди бібліотекарі філії №1 провели для читачів День краєзнавства: «Місто моє – краплина на карті України». Протягом дня проводились різні заходи на дану тематику: презентація краєзнавчої виставки «Мій край в усьому неповторний»; прес-огляд «Про наше місто газетним рядком»; книжковий парад «Рідний край кохати – віршами прославляти»; відеоподорож «Наше місто очима птаха»; інформина «Відомі люди в історії нашого міста». 

      Читачі знайомилися з літературою, яка надає інформацію про історію нашого міста та його культурне надбання. Цікавилися рубриками періодичної преси про місто. Вони дають можливість ознайомитись з цікавими історичними фактами про Кіровоград, про події минулого та сучасного, про відомих людей , які зробили великий внесок в розвиток та процвітання нашого міста.

      День краєзнавства дає можливість  розвивати та популяризувати знання про рідний край, про його історичне минуле та сьогодення, виховувати пізнавальний інтерес та любов до рідної землі. Наше місто прекрасне і неповторне.