вівторок, 24 січня 2017 р.

Різдво колядує добром під вікном

Результат пошуку зображень за запитом "колядки і щедрівки" 


      Новий рік завжди пов'язаний з мріями про краще майбутнє. Ці мрії та бажання здавна викристалізовувались у чудові поетизовані обряди - колядування, щедрування і засівання. У народних календарних обрядових величальних піснях - колядках і щедрівках - втілився одвічний потяг людей до статків, щастя, добра, краси, високої моралі. 
     В бібліотеці-філії №1  бібліотекарі організували і провели конкурс колядок і щедрівок – «Різдво колядує добром під вікном» з дітьми молодшого шкільного віку, ЗОШ №29. Адже Новорічні свята ще тривають до 19 січня. Діти добре знають,що колядки приурочуються до Різдва, а щедрівки – до Нового року (за старим стилем – 14 січня). Вони активно приймали участь у конкурсі.
      На захід була запрошена викладач по класу бандури Шеремет Інна Василівна КМШ №2, яка заспівала  дві колядки, а діти їй підспівували.
      Всі учасники конкурсу  отримали  солодощі. Підсумком заходу було гасло: Традиційні різдвяно-новорічні обряди, колядки та щедрівки - це справжня скарбниця нашого народу,  яку потрібно глибоко пізнавати і продовжувати передавати з покоління в покоління.