вівторок, 7 лютого 2017 р.

" Про автора Алісиних пригод"

Результат пошуку зображень за запитом "л.кэрролл"

        Англійці кажуть: «Якщо ви не знаєте Алісу й Чеширського Кота, Капелюшника й Шаленого Зайця, ви нічого не знаєте про Англію». 


       Це герої відомої книжки Льюїса Керрола "Аліса в країні Див", "Аліса в Задзеркаллі", що є перлинами дитячої англійської літератури. Розмірковуючи про світ дітей і дорослих, про поняття правильне та неправильне, свободу й обов’язок, письменник Льюїс Керрол створив казковий світ, де не було ніяких обмежень для вільного польоту фантазії, де можна було вигадувати казна-що, не підкорятися королю й королеві й узагалі нікого не боятися. Іншими словами, де можна бути собою, вільною особистістю, котра здатна міняти все довкола силою своєї уяви!

     В цьому році літературний світ  відзначає 185-річницю від дня його народження. З цієї нагоди, бібліотекарі філії №1 організували і провели ювілейну мозаїку "Про автора Алісиних пригод" для дітей ЗОШ №29.
       Діти отримали цікаву інформацію з біографії письменника. Він був людиною з надзвичайними рисами дивакуватого вченого,досвідченим математиком, який завжди носив циліндр і рукавички. Був неговірким і нелюдимим, рідко веселився і вів  майже аскетичний спосіб життя. Але він міг розсмішити будь-яку дитину,складав для них добрі казки, гарно малював і майстерно фотографував. Славу принесли цій людині саме його дві книги, присвячені Алісі Лідделл. Проводячи вікторину "Відгадай героя казки", діти не тільки активно приймали участь, а й показали свої знання з прочитаних книг. Вони полюбили Алісу, полюбили і інших героїв, навіть переоповідали  улюблені фрагменти казки. З задоволенням переглянули уривки з мультфільму « Аліса в країні Див».


      Усі прийшли до висновку, що прочитати «Аліса в країні Див» і «Аліса в Задзеркаллі» бажано кожному: таких добрих, світлих і дивовижних книг написано  дуже мало.


       Не виключно, що ця казка допомагає знайти відповіді на непрості питання, бо захоплюються нею не тільки діти, але й дорослі.




Немає коментарів:

Дописати коментар