середу, 15 листопада 2017 р.

Літературний портрет "Святкове коло героїв Астрід Ліндгрен"

Результат пошуку зображень за запитом "астрид линдгрен"



Колись Астрід Ліндгрен сказала: «Я не хочу писати для дорослих. Я хочу писати для таких читачів, які спроможні творити чудеса. А чудеса творять тільки діти, та ще й ті, хто до кінця життя залишається в душі дитиною».


      Героїв книг письменниці – бешкетників і мрійників – можна почути по радіо, зустріти в театрі, побачити на екрані. Зустріч з ними – це справжня радість і чарівність. І це не тільки Пеппі, Карлсон, Роні і Міо, а й  Калле-детектив, Расмус-бурлака, Лотта з вулиці Бузотерів і багато інших героїв справжньої чарівниці із Швеції. Її серце належало дітям. І якби вона була зараз жива, то обов’язково сказала б: «Хай сміються діти і хай завжди вони будуть щасливі».

      14 листопада виповнилося б 110 років з Дня народження великої шведської письменниці Астрід Ліндгрен. Вона була не просто відомою письменницею, а й дуже шанованою людиною. Усе життя казкарка жила згідно зі своїми переконаннями, завдяки чому стала предметом захоплення й поваги як у Швеції, так і поза її межами. Ця жінка написала багато творів для дітей і про дітей, але найбільш відомими творами стали: «Карлсон, який живе на даху», «Пеппі  Довгапанчоха». Знайомі вони і сучасним дітлахам. Переконалися в цьому і бібліотекарі філії №1, які організували і провели для дітей літературний портрет «Святкове коло героїв Астрід Ліндгрен».
 З презентації «Відома шведська казкарка – А. Ліндгрен», діти познайомились з дитячими та юнацькими роками життя письменниці, дізналися, як  і чому почала писати. Активно приймали участь у вікторині «Відгадай героя». З цікавих фактів присутні дізналися, що більше 40 фільмів, мультфільмів, театральних вистав знято за творами А. Ліндгрен. Вона стала першою жінкою, якій при житті був встановлений пам’ятник в центрі Стокгольма і її проголошено «Жінкою століття». Перегляд мультфільму «Малюк і Карлсон» довершив веселу і, водночас пізнавальну атмосферу заходу. 


Немає коментарів:

Дописати коментар