четвер, 18 січня 2018 р.

Народознавчий вернісаж "Січень крокує свята дарує"

      Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувалися протягом багатьох століть і освічені віками. Серед них Новорічні та Різдвяні – одні з найулюбленіших і найбажаніших свят, як для дітей, так і для дорослих. Кожне свято вражає  своєю неповторністю, яскравістю, символікою й атрибутикою. Вони сповнені веселощами, піснями, новорічними колядками і щедрівками.  Щоб не забувати, а навпаки, відроджувати національні традиції, національний дух нашого народу, бібліотекарі філії №1 підготували і провели для дітей народознавчий вернісаж «Січень крокує свята дарує».
         Діти здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину українського народу,  прослухали цікаву розповідь про історію виникнення зимових свят, починаючи від  Нового року до Водохреща. Із задоволенням юні читачі розповідали про свої улюблені зимові свята.
 Яких звичаїв та  традицій дотримуються в їх родинах. Родзинкою заходу були щедрівки, які співали самі діти. Активно приймали участь у вікторині «Відгадай  загадки про зиму».
  Для тих, хто бажає знати більше про весь цикл зимової обрядовості, бібліотекарі презентували книжкову викладку «Традиції зимових свят».
         Усі прийшли до висновку, що такі заходи сприяють дотриманню родинно – національних традицій, зберігають культурні скарби наших пращурів.

Немає коментарів:

Дописати коментар