пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

За життя без сміття



 
         Сьогодні дуже гостро і актуально перед людством постала проблема засміченості і вона досягла планетарного масштабу. Сміття -  це будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворюються у процесі людської діяльності і не мають подальшого використання за місцем утворення чи виявлення і мають негативний вплив на навколишнє середовище.
         В Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Ця проблема настільки нагальна не тільки в Україні,а й у всьому світі.

 

      З метою пропагування екологічних знань, формування екологічної культури у читачів та виховання громадянина, який здатний мислити екологічно та турбуватися про навколишнє середовище в якому він живе в філії №1 провели екологічну годину  «За життя без сміття», яку приурочили до Всеукраїнського дня довкілля.






        Для учасників заходу, учнів 7-го класу ЗШ№29, бібліотекарі підготували:
Інформативне повідомлення: «Що потрібно знати українцям про сміття?»;
Відео презентацію: «Проблема засміченості в Україні»;
Гру «Мікрофон» - «Що я можу робити, щоб світ навколо став чистішим?»;
Екологічну акцію: - «Здай батарейку – збережи планету».








        Сміття призводить не лише до засміченості, а й до хвороб людини. За статистикою Україна посідає перше місце в Європі за кількістю відходів на душу населення і є лідером по кількості онкохворих та хворих на алергію і серцево-судинні захворювання. Якщо людина не зробить так, щоб на Землі стало менше сміття, то сміття зробить так, щоб на Землі стало менше людей!






        Підсумок заходу: Не будьмо  байдужими! Не смітімо самі і не дозволяймо цього робити оточуючим. Завжди пам’ятаймо, що ми не отримали Землю у спадок від батьків, ми взяли її в борг у наших дітей. Бажаємо всім нам  чистого довкілля і міцного здоров’я!






Немає коментарів:

Дописати коментар