вівторок, 19 листопада 2019 р.

Про чуйність і байдужість


                                                                                             Усі люди мають недоліки хто більші, хто
                          менші. Ось чому і дружба, і допомога, і
                                 спілкування були б неможливими, якби    не 
                                існувало   між    нами    взаємної   терпимості.  
                                                                                                                                             Г.Гвіччардін

             З нагоди Міжнародного дня толерантності, в читальному залі бібліотеки-філії №1 відбувся захід – скринька толерантності «Про чуйність і байдужість». На захід завітали читачі молодшого шкільного віку. Бібліотекарі ознайомили користувачів з поняттям «толерантність», наголошуючи наскільки важливим у стосунках між людьми є вміння
спілкуватися,   а також переконували у необхідності бути терплячими до оточуючих. 

  
        Юні читачі переглянули відео сюжет «Дітям про толерантність» та відео мікс «Подаруй свою усмішку», разом прочитали і обговорили легенду «Усе в твоїх руках». Підсумком заходу була презентація книжкової викладки «Уроки толерантності із книг». Отримані знання та поради із скриньки толерантності допоможуть учасникам заходу в їхньому житті. Допоможуть зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, вихованість, терпимість, дотримання рівноправності врятує світ.

 



Кожен з нас повинен задуматися над своїм відношенням до інших, вміти правильно підтримати один одного, поважати людей, прислуховуватися до інших думок  та бути обережними з різкою критикою. Англійський письменник Бернард Шоу одного разу написав: "Тепер, коли ми навчилися літати по повітрю, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного - навчитися жити на землі, як люди".

Немає коментарів:

Дописати коментар