середу, 11 березня 2015 р.

Історія нашої бібліотеки




З історії  бібліотеки – філії №1
    Бібліотека філії №1 – перша бібліотека міста Кіровограда, яка розпочала свою діяльність в перші післявоєнні роки, в районі Новомиколаївка, в бараках по вулиці Червонозорівська.
     В 1977 році було завершено будівництво трьохкорпусного гуртожитку і бібліотека ім. Горького отримала нове приміщення, призначене для бібліотеки, за адресою – Червонозорівська 15, кор. 3, де розмістилися дитячий відділ, дорослий абонемент і читальний зал з книгосховищами. Колектив очолила Гаврилюк Марія Хомівна, яка вже працювала в цій бібліотеці бібліотекарем з 1967 року. 

                                                           


     В 1977 році бібліотека ім. Горького ввійшла до складу МЦБС.  Штат працівників був – 6 осіб, книжковий фонд налічував 55 тис. примірників. Бібліотека на той час обслуговувала 5500 користувачів.
     В 1997 році бібліотека – філія  №1 змінює місцезнаходження і переїжджає в інше приміщення дитячого садка №54, за адресою – вул. Миру 19.
     В 2010 році бібліотека знову змінює свою адресу. Переїжджає в старе приміщення ЗОШ №29, за адресою – вул. Червонозорівська 25. Структура бібліотеки теж  змінюється. У нас працює читальний зал і абонемент. Бібліотека обслуговує всі категорії читачів. В 2014 році бібліотека переїжджає в нове приміщення ЗОШ № 29. Структура бібліотеки залишається. Книжковий фонд налічує більше 32 тис. примірників. Кількість читачів, які користуються послугами бібліотеки – 2250. 
     Основним напрямком роботи є краєзнавство. В своїй діяльності велику увагу колектив приділяє визначним місцям нашого мікрорайону (Новомиколаївки  та Некрасівки), ветеранам, видатним людям, майстрам декоративно – прикладного мистецтва, творцям художнього слова. Запрошуємо їх на масові заходи, які проводить бібліотека, намагаємося тісно з ними співпрацювати.  
      Уже більш як шість десятиліть своєї діяльності, на інформаційному просторі бібліотеки, виросло не одне покоління читачів, які в свою чергу, надавали і нам, бібліотекарям, цінну інформацію про історію, культуру та побут нашого району, який ми обслуговуємо. На основі зібраного та систематизованого матеріалу, ми дізналися багато нового та цікавого з історії рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар