середу, 11 березня 2015 р.

Наша бібліотека



    Результат пошуку зображень за запитом "бібліотека"      

                           Бібліотеки - це скарбниці всіх багатств. 

     Бібліотека – інформаційний, культурний, освітній заклад, що має упорядкований фонд документів, доступ до інших джерел та головним завданням якого є забезпечення інформаційних, науково-дослідницьких, освітніх, культурних та інших потреб користувачів. Саме тому питання оформлення інтер`єру, естетичної організації бібліотечного середовища є пріоритетним напрямом діяльності бібліотек.
     Бібліотека-філія №1 КМЦБС  уже декілька раз переїжджала у нові приміщення, але не зважаючи на ці обставини, бібліотекарі приділяють велику увагу оформленню  бібліотеки. Органічною частиною інтер`єру нашої бібліотеки складає книга і наочність. Це і книжкові виставки як на читальному залі, так і на абонементі, це і інформаційні  стенди, це і поличкові роздільники, різноманітні написи, оголошення і тематичні полички. Вони вкладають своє уміння цікаво подати і розмістити  інформаційний матеріал так, щоб для кожного читача наша бібліотека  була неповторним,яскравим , затишним куточком у безмежжі інформаційних потреб.
   На абонементі діє книжкова виставка-презентація  «Літературні суперновинки», яка  знайомить читачів з новою літературою. Дуже гарно оформлений  дитячий читацький куточок « Дитячий книжковий зорепад». Він приваблює маленьких читачів своєю нестандартністю. Крім дитячих яскравих  ілюстрованих книжок, на поличках стоять іграшки. Бібліотека працює у краєзнавчому напрямку,що пояснюється зростанням інтересу людей до власного коріння, до своєї культури і культури інших народів, які проживають на Україні.
                                                      

 Так, на читальному залі оформлений  народознавчий куточок «Україна – моя Батьківщина» і постійно діє книжкова виставка « Люби і знай свій рідний край», яка оновлюється новою літературою і для кожного читача є  скарбом інформації про край, його історико- культурну спадщину, національні і місцеві звичаї та традиції. 
                                          

На сьогоднішній день діють такі виставки: виставка – панорама « Про жінок і для жінок» , виставка – знайомство « Для школярів і не тільки». Вони яскраво і естетично оформлені  і задовольняють  інформаційні потреби читачів. Наша бібліотека є не тільки джерелом інформації, а й місцем цікавого спілкування, відпочинку.









 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар