вівторок, 22 вересня 2015 р.

Місто моє - люблю я тебе!



Результат пошуку зображень за запитом "місто кіровоград"

Моя земля, Кіровоградський крає,
Де пахнуть медом трави край села,
Радіє серце, і тобі бажає,
Щоб ти з роками кращою була

     Любов до світу починається з любові до своєї маленької батьківщини. Любити рідний край – означає  знати його історію, шанувати і продовжувати славні народні традиції. Відкривати для себе багато цікавого і досі не звіданого, дізнаватися  про наше місто, про життя дорогих і близьких нам людей, про тих хто віками звеличував наш красивий степовий край.
         Бібліотекарі  філії № 1 КМЦБС до  261 річниці від Дня народження нашого рідного міста підготували і провели день інформації « Місто моє – люблю я тебе». Для своїх користувачів вони проводили презентації книжкових виставок: « Люби і знай свій рідний край», «Літературне сузір`я Кіровоградщини». Зі стендової інформації читачі дізнавалися про ювілейні дати, які наше місто святкує у цьому році.




          Для учнів 11 класу ЗОШ № 29 була проведена година краєзнавства " Історія мого мікрорайону". Знання історії свого краю, не просто ознака освіченої людини, а й вимога сучасності. Інтерес і любов до малої батьківщини розпочинається з куточка, де розташований наш дім.


      Зацікавив читачів і відео-фільм « Рідне місто – Кіровоград». Вони мали змогу порівняти красу краєвидів міста – минуле і сьогодення. Протягом дня бібліотекарі проводили консультації про пошук інформації за даною темою на паперових  та електронних носіях.
Рідна, мила серцю, Кіровоградщина! Земля пращурів, де з маминою колисковою у наше життя увійшло величне таїнство