суботу, 6 травня 2017 р.

Година мужності " Шляхами подвигу і слави"

      Результат пошуку зображень за запитом "подвиг у великій вітчизняній війні"


                         Пам'ятай, як гриміли гуркіт гармат,
                         Як у вогні вмирали солдати
                         У сорок першому,
                         Сорок п'ятому -
                         Йшли солдати за правду в бій.


        Війна – це горе, сльози. Це пекуча рана,яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів забрано. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений. Вони перемогли в найважчій з усіх війн, перенесених дотепер людством.На сьогодення живі ще ті люди, що у найтяжчих боях відстоювали Вітчизну, але з кожним роком все менше залишається учасників, ветеранів війни. І наш, людський обов’язок – пам’ятати цю страшну війну, тих людей, які пройшли крізь горно мук і страждань. Щороку, саме у травні, коли природа буйно цвіте, приходить свято Перемоги. Це воістину всенародне, завжди урочисте і хвилююче свято.У цей день ми віддаємо данину глибокої поваги героїзму і самовідданості захисників Вітчизни.
      З цієї нагоди, бібліотекарі філії №1 підготували і провели для учнів 4-го класу ЗОШ №29 годину мужності «Шляхами подвигу і слави». Учасників заходу ознайомили з цікавими фактами Світової війни. Переглядаючи  відеофільм «Кіровоград – 1944року», юні глядачі мандрували сторінками історії  далекої війни, захоплювалися героїзмом тих, хто боронив свободу нашого рідного  міста. Прослухали найпопулярніші пісні воєнних років «Смуглянка»,«Темна ніч», «Священна війна».
     Дітей познайомили з літературою тематичної викладки «Дорогами війни 1941-1945», яка присвячена безсмертному подвигу  рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, а також темі воєнного дитинства. Завершився захід хвилиною мовчання.


      Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах війни, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край. Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.

 Результат пошуку зображень за запитом "подвиг в великій вітчизняній"




Немає коментарів:

Дописати коментар