середу, 17 травня 2017 р.

Руху правила єдині - поважати їх повинні

Результат пошуку зображень за запитом "дорожній рух картинки" 

  На дорозі так правил багато,
     Їх дотримуйся, друже, завжди!
 Якщо будеш ти їх шанувати,
 То й не трапиться лиха-біди!

     З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пасажирів, пішоходів. Незнання або невміння дотримуватись певних правил поведінки на дорогах, не обережність дуже часто призводять до втрат не тільки здоров’я, а й навіть особистого життя. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.
     З 8.05.17 по 14.05.17 в бібліотеці-філії №1 був проведений Тиждень безпечного руху «Руху правила єдині – поважати їх повинні». До участі були залучені читачі усіх категорій. Протягом тижня бібліотекарі презентували дорослим користувачам  тематичну викладку «Правильна поведінка дорослих – запорука дотримання правил дорожнього руху дітьми».
       Користувачі отримали цікаву інформацію про те, як потрібно  виховувати  в  дітей правильну поведінку на дорозі, а також ознайомились з порадами та рекомендаціями  щодо безпечності руху. Для дітей шкільного віку бібліотекарі запропонували такі форми роботи за даною тематикою: вікторина «Дорожня грамота»; пам’ятка «Правила дорожнього руху для школярів» та заочна подорож «В гостях у світлофора Моргайлика». Діти приймали активну участь в усіх формах роботи. Показали, що вони в достатній мірі знають правила дорожнього руху та володіють навичками поведінки на  дорозі.
     Таким чином,  бібліотекарі  поглибили знання і сформували позитивне ставлення до вимог безпеки дорожнього руху, обґрунтували важливість дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження свого життя та здоров’я.

     Пам’ятайте! Дорога – це не місце для розваг і поводитися тут слід уважно та обережно. Щоб не допустити лиха на дорозі – дотримуймося правил дорожнього руху! 

Немає коментарів:

Дописати коментар