середу, 7 червня 2017 р.

Світ очима дітей

Результат пошуку зображень за запитом "охорона навколишнього середовища"


Немає нічого більш впорядкованого, ніж природа.
Творіння природи досконаліше творінь мистецтва.
                                                                     


      Людина і природа… Ці два поняття взаємопов’язані зараз, як ніколи. Людина не може жити без природи, без голосів птахів і весняної повені, без яскравого теплого сонця і сумного осіннього падолисту. Її краса і велич залишаються нашим головним скарбом, нашою святинею, якій непідвладні час, мода…Навіть без таких найпростіших речей ми не можемо прожити, як хліб і вода. А це теж дає нам природа. Та й природа залежить від людини. Вона вже не може бути сама по собі. Зараз важливо зрозуміти одне одного, навчитися читати велику книгу природи і співпрацювати з нею.Тому людська діяльність повинна бути направлена на її збереження, процвітання, збагачення, а це можливо лише при наявності екологічної культури, широких екологічних знань, які повинні формуватись, починаючи з дитинства.


    З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці-філії №1 для дітей шкільного табору «Веселка» було проведено конкурс  малюнків «Світ очима дітей»,метою якого було  поглиблення екологічних знань, виховання  любові до рідної природи.  Юним читачам цікаво було дізнатися, що свято відзначається з 1972 року.Тоді вперше було заявлено на весь світ про серйозні проблеми навколишнього середовища.Учасники історичної Стокгольмської конференції вирішили заснувати це свято,щоб сприяти просуванню ідеї бережливого ставлення до природи. З яким задоволенням  діти малювали малюнки, відтворюючи дивовижну красу рідної землі. А як важко обрати переможців серед них.
       У кожного бачення  краси своє і напрочуд  дивовижне.Також бібліотекарі підготували для своїх юних  користувачів книжковий еко-вернісаж «Чарівний світ  природи». Під час заходу діти  продемонстрували свої знання про  світ природи та ще раз  нагадали, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі.
       Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля.


Немає коментарів:

Дописати коментар