середу, 28 березня 2018 р.

Шевченко і ми

           

                   Ти нам залишив прагнення високі,

                   Шляхи священні, по яких іти

                   Твого сумління й мужності уроки

                   Ми бережем і будем берегти.

                                                  Микола Палієнко


         Як і щороку в березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. 15 березня в бібліотеці-філії №1 він стартував із заходу інформаційний калейдоскоп "Багатогранність таланту Шевченка", приурочений до 207-річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. 


                                 

   


       Розпочався захід з мандрівки сторінками життя та творчості поета. Активно діти відповідали на запитання вікторини "Що я знаю про Шевченка?". Щоб викликати у користувачів інтерес до художнього слова провели поетичний марафон, де діти декламували вірші Кобзаря. Розглянули репродукції картин та офортів Шевченка.                   

  

       Зімакова Вікторія і Стасенко Вініамін виконали пісні на вірші поета під акомпанемент бандури. Підсумком заходу була презентація книжкової викладки "Шевченко для дітей".
     Любов Кобзаря до народу, до рідної землі, а також мова - співуча, мелодійна, дзвінка - викликають захоплення і широкий відгук у душах читачів. Його таланти - воістину незмірні, а короткий життєвий шлях - короткий лише за кількістю років, але дуже довгий, коли його міряти його діями і вчинками.


Немає коментарів:

Дописати коментар