середу, 15 серпня 2018 р.

Фантазія і уміння

  


В кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити.
                                                        Сократ

 
Людина володіє властивістю творчої уяви, властивістю фантазувати, тобто сполучати, з’єднувати різні життєві явища в особливе, нове явище. Уявити дещо, що не існує, людина не може, але з’єднати різні частини того, що існує, в одне нове ціле, створивши таким чином новий художній образ, людина може при допомозі своєї творчої фантазії. Уява і фантазія - одна з найважливіших сторін нашого життя. Страшно уявити, що було б, якби людина не володіла фантазією. Світ втратив би майже всі наукові відкриття, безліч творів мистецтва, ми не почули б казок …. 




У бібліотеці-філії №1 проходить презентація персональної виставки творчих робіт читачки Болюк Лесі Петрівни – «Дивовижна фантазія і уміння рук». На виставці представлені вироби з солоного тіста, об’ємна аплікація та пляшки оздоблені стрічками. Вдивляючись в ці шедеври,  що примушують завмирати серце, зачаровують своєю незрівняною красою, розумієш – створювати красу власними руками набагато цікавіше, але й милуватися незрівняною красою – щастя. Сама майстриня стверджує: «Якщо ви відчуваєте в душі невеличку іскорку бажання прикрасити свій побут, не гасіть її, сміливо починайте творити. Впевнена що ця іскорка розгориться у полум’я, яке охопить вас». Творча праця дуже складна, але й безмежно прекрасна.
       Наші предки любили прикрашати своє житло: розписували вибілені стіни й печі,  малювали ікони, картини,  вишивали рушники,  сорочки, наволочки, плели мереживо. Клали візерунки на глиняний посуд. Вони цінували своє життя, любили свою землю і примножували її красу.
 




Немає коментарів:

Дописати коментар