вівторок, 28 січня 2020 р.

Герой-веселунчик




         Смайлик  - схематичне зображення людського обличчя, що використовується для передачі емоцій. Елемент масової культури, що виник  серед широких верств населення. Перші смайлики  з’явилися  не в Інтернеті: в Америці в грудні 1963 року художник Харві Белл, з нагоди злиття двох страхових компаній в одну намалював перше бадьоро усміхнене личко, яке розмістили на значках співробітників компанії. У 70-х роках смайлик  здобув величезну популярність. Його почали малювати  на марках, футболках, рюкзаках,олівцях…


           Читачі бібліотеки-філії №1 взяли участь у майстер-класі «Сто смайликів», який для них організували бібліотекарі. Діти ділились між собою гарним настроєм та заряджали позитивом один одного, коли  розмальовували кульки-смайлики. Дізнавалися багато цікавого – звідки з’явився смайлик та хто його придумав.



           Учасників заходу зацікавила інформація, що смайлик  існує уже 57 років і з’явився він саме взимку 1963 року. А за 38 років існування його в Інтернеті,  він є  незамінним атрибутом електронного спілкування  і став багатоликий. Він здатний виражати радість, здивування, захоплення, смуток та інші емоції. Юні читачі придумували і малювали свої авторські смайлики, обмінювалися ними, дарували один одному.




     Ці «усміхнені личка» викликають позитивні емоції, допомагають краще зрозуміти співрозмовника. Мета заходу – більше позитивних емоцій, з посмішкою – по життю! Сьогодні і завжди!



Немає коментарів:

Дописати коментар