середу, 19 лютого 2020 р.

Інформаційний консалтинг «11 правил безпеки в Інтернеті»


      Сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету все – мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних  пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку в Всесвітній мережі.
     День безпечного Інтернету відзначається другого дня, другого тижня, другого місяця. Запроваджений цей день у 2004 році за ініціативи європейських некомерційних організацій – Європейська мережа безпечного Інтернету.


      В цьому році День безпечного Інтернету в світі відзначається 11 лютого. Проводяться ці дні з метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій  і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в усьому світі. Бібліотека-філія №1 долучилася до спільного проведення цього дня – провела для своїх користувачів інформаційний консалтинг «11 правил безпеки в Інтернеті». Завдяки консультаціям бібліотекарів читачі підвищили рівень знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, обговорили питання Інтернет-етики. Всім хто відвідав захід бібліотекарі презентували пам’ятку «Основні правила безпечної роботи в Інтернеті, про які варто знати».



     


       Багато хто думає, що безпека в Інтернеті – це ілюзія, і бути захищеним зараз неможливо, адже веб-сайти збирають конфіденційну інформацію так тонко, що ми навіть не знаємо що саме їм відомо. Це, можливо, й так, але ця невпевненість – ще одна причина, щоб зберегти свою приватність  та уникнути витоку персональних даних в Інтернет.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар