вівторок, 2 лютого 2016 р.

У січні




  

     Кожен новий рік розпочинається з новорічних привітань,так бібліотекарі-філії № 1 КМЦБС  2016 рік розпочали з новорічних вітань своїх читачів та колег.

     Крім того, для своїх читачів, бібліотекарі оформили інформаційну вітрину  "2016 рік – Рік Вогненної мавпи".   Читачам дуже було цікаво дізнатися, що їх чекає в цьому році, які події можуть відбутися,  а також ознайомилися з цікавими фактами свого гороскопу.  Січень насичений новорічними святами і знаменними датами. Працівники бібліотеки організували і провели для учнів 6-го ЗОШ № 29 літературно-мистецьке свято: " Колядуєм, колядуєм нову радість всім даруєм". Цей захід дає можливість дітям згадати те, що вони вже знали  і дізнатися щось нове про наші традиції і звичаї новорічних свят. Також бібліотекарі прагнули стимулювати бажання відроджувати і продовжувати традиції.



                    
  



    Не пройшли поза увагою  і  державні  календарні дати. Їх розпочали з 6 січня – 420 років від Дня народження Богдана Хмельницького. Він був обличчям української історії -  український військовий, політичний та державний діяч. Гетьман Війська Запорозького, очільник Гетьманату.

        Дата 8 січня 1944 року в історії  Кіровограда – в особливій шані – це День визволення нашого міста від німецьких загарбників. З нагоди цієї дати бібліотекарі філії №1 для своїх читачів організували інформаційну презентацію   "Пам’ятаємо! Вшановуємо!  Славимо!», прагнучи ще раз згадати події тих днів і вшанувати пам’ять про тих, хто залишився на полі бою, віддаючи життя за нас, за свою рідну землю.

 

    22 січня – День Соборності України: " Єдність як запорука сили України". З цієї інформаційної презентації, читачі дізналися про здійснення віковічної мрії задля якої жили і вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Україна. Наш народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.

     27 січня – 125 років від дня народження відомого українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча Павла Григоровича Тичини. З цієї нагоди бібліотекарі філії № 1 для своїх читачів організували інформаційну вітрину: "Без творчості нема життя…" і мали змогу  звернути увагу до геніальної особистості державного та громадського діяча, академіка АН , талановитого поета-модерніста, який зробив значний вклад у розвиток української літератури, був людиною універсального таланту – гарно малював , грав на багатьох музичних інструментах, був чудовим диригентом і записувачем народних пісень, сам складав музику, знав більше 10 мов. Та найбільшої слави він зажив як поет. Тож знаймо своїх  і  пишаймося ними.

      29 січня – День пам’яті героїв Крут. В цей день бібліотекарі разом з читачами вшанували пам'ять 270 курсантам Першої Юнацької школи імені Богдана Хмельницького і 30 бійцям студентської сотні ( добровольців, студентів і учнів київських гімназій), які 27 – 29 січня 1918 року загинули в нерівному бою біля вузлової станції під Крутами ( під Ніжином), захищаючи уряд Центральної Ради і  незалежність України.

Немає коментарів:

Дописати коментар