четвер, 25 лютого 2016 р.

« Малюнки до Лесиних віршів»

Iнтереси Лесі Українки були дуже широкі: поезія, драматургія, проза, літературна критика, публіцис­тика, історія, етнографія й фольклор, музикознавство. В усіх цих різнома­нітних ділянках духовного життя українського народу вона стояла на рівні передових ідей свого часу.
ОЛЕКСАНДР БІЛЕЦЬКИЙ


      До 145 річниці великої поетеси Лесі Українки,  колектив бібліотеки-філії № 1 підготував і провів конкурс малюнків – «Малюнки до Лесиних віршів» з учнями 3-А класу, ЗОШ №29. Діти добре знайомі з творчістю поетеси, поринули серцем у ліричну глибину любові до краси рідної землі, до неньки України у її віршах. Всі відчуття  свої, діти передали кольоровими олівцями на папері. Бібліотекарі мали змогу побачити і разом з дітьми оцінити творчі художні можливості юних талантів, неабиякі здібності. Серед учасників конкурсу перемогу отримали: Носач Є. за малюнок до вірша «Конвалія»; Тараненко Н. до вірша «На зеленому горбочку»; Бондаренко Д. до вірша «Пісенька весняної води» і Дурандін А. до вірша «Лісова пісня». 


Малюнки переможців конкурсу були виставлені на книжковій виставці « ЇЇ промінь так гордо горить», яку презентували бібліотекарі для своїх читачів, яка допомагає глибше осягнути її життєвий і творчий шлях, багатогранну творчу особистість. Портрет Лесі Українки, розпростерті крила з найвідомішими цитатами з її творів, висловлювання відомих людей про талант поетеси доповнюють виставку і роблять її більш цілісною.

Немає коментарів:

Дописати коментар