пʼятницю, 25 березня 2016 р.

" Наш театр - наша гордість"

   
     Театр — це вічна казка. Кого хоч раз торкнулася магія мистецтва перевтілення, той ніколи не залишиться байдужим до «життя на підмостках», бо театр — це живе слово.


      27 березня весь світ відзначає Міжнародний день театру. Цей день став справжнім святом не тільки для акторів сцени, але й для мільйонів глядачів. Так, але ж і для нас, кіровоградців, це свято урочисте і знаменне. Бо саме в нашому місті був створений перший національний професійний український театр під орудою Марка Кропивницького, заявивши світові про зрілість української культури та про її самобутність. А ще в нашому місті обласний театр ляльок – перший мистецький заклад, що знайомить дітей зі світом прекрасного посередництвом ляльки. Саме з цією метою  бібліотекарі філії № 1 організували і  провели для учнів 2-х і 3-х  класів віртуальну  подорож   "Наш театр – наша гордість". На початку заходу бібліотекарі запропонували дітям  переглянути відеозагадку. З історичної хроніки: «Театр – світ духовності і краси»  дітей коротко  ознайомили з історією театру. Переглянувши  відеофільм "Театр корифеїв. Кіровоград", діти  побачили і відчули, що на сьогоднішній день наш театр – це місце нової краси і таланту, де  відкривається завіса і єднає сцену та глядача.  З метою популяризації літератури, бібліотекарі провели презентацію книг  "Театр Марка Кропивницького" та «Театральне мистецтво» із серії «Кіровоградщина у дзеркалі часу». Цей захід дає можливість дітям більше дізнаватися про  славетну історію рідного краю і пишатися ним. Пишатися тим, що наші театральні колективи впродовж багатьох років є яскравими представниками  української культури, які вирізняються неповторним колоритом і самобутнім характером і  продовжують славні театральні традиції Кіровоградщини.


       Переглянувши  відеофільм "Театр корифеїв. Кіровоград", діти  побачили і  відчули, що на сьогоднішній день наш театр – це місце нової краси і таланту, де  відкривається завіса і єднає сцену та глядача.  З метою популяризації літератури, бібліотекарі провели презентацію книг "Театр Марка Кропивницького"  та "Театральне мистецтво" із серії "Кіровоградщина у дзеркалі часу". Цей захід дає можливість дітям більше дізнаватися про  славетну історію рідного краю і пишатися ним. Пишатися тим, що наші театральні колективи впродовж багатьох років є яскравими представниками  української культури, які вирізняються неповторним колоритом і самобутнім характером і  продовжують славні театральні традиції Кіровоградщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар