вівторок, 15 березня 2016 р.

Стежки творчості генія


  

     Тарас Шевченко – символ України, її свободи та незалежності. 9 березня виповнилося 202 роки  з дня народження Великого Кобзаря.
      З метою вивчення та популяризації творчої спадщини поета та художника у бібліотеці-філії № 1 відбулася презентація книги «Дитячий кобзар».  Ця книга не лише збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, але й художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Міхайлошиної  підкреслюють слова Великого Кобзаря та привертають увагу як маленьких, так і дорослих читачів. Тут і українське село з білими хатинками, і козак, який збирається в дальню дорогу, і, звичайно ж, кобзар, який на кобзі грає та пісні співає. Під час заходу юні читачі познайомилися з життям і творчістю Тараса Шевченка, з його неоціненним внеском у культурну спадщину України. Діти читали уривки з віршів поета та з цікавістю розглядали барвисті ілюстрації нового видання.



 Також, бібліотекарі провели огляд літератури біля інформаційної вітрини « Світ Шевченкового слова», на якій представлені різні видання творів письменника, ілюстрації відомих художників до них, висловлювання видатних людей про Тараса Григоровича, а також публікації про його життя та творчість.  

Немає коментарів:

Дописати коментар