середу, 27 квітня 2016 р.

Чорна трагедія на кольоровій землі


     Увесь світ сколихнувся того трагічного дня – 26 квітня 1986 року, який назавжди увійшов в історію людства під назвою «Чорнобильська трагедія». Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики. 26 квітня – чорний день Чорнобильської трагедії. Саме в цей день усе людство згадує події найтрагічнішої катастрофи і віддає пам’ять тим людям, які першими кинулися на боротьбу з лихом і не дожили до наших днів, а також ліквідаторам, які зараз з нами. 
     Саме цій даті приурочена година-реквієм «Чорна трагедія на кольорові землі», яку провели бібліотекарі філії № 1 КМЦБС для учнів 7-го класу. Згадали наслідки і причини тієї непоправної трагедії, а також в своїх дитячих серцях віддали шану тим, які кинулися у вогонь, які затулили собою усіх нас.  Це Віктор Дибенко, Володимир Правик, Микола Ващук, Володимир Тищура, Микола Титенок, Василь Ігнатенко…. Усього у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи  взяло участь 600 тисяч осіб, зокрема, українців – 350 тисяч. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає нас, страх проймає душу при згадці. Про це свідчать кадри документального фільму «Битва за Чорнобиль».  Переглядаючи фільм, учні зрозуміли всю глибину катастрофи Чорнобилю для нації, всього людства, як зразок чого не треба робити. В дітей пробудилися чуйність, милосердя, співчуття, а також розуміння того, що треба дбайливо ставитись до навколишнього середовища.
    Б’ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: Пам’ятайте! Хай не повториться! Хай земля зацвітає навесні пишним буйством кольорів, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен новий день сповнює ваші серця миром, спокоєм, одухотвореністю. Пам’ятаймо!

           


Немає коментарів:

Дописати коментар