середу, 11 травня 2016 р.

День Перемоги - історії нашої дата

     


День Перемоги! День Перемоги!

Іде по країні весна.

Дев’ятого травня! Дев’ятого травня!

Війна закінчилась страшна.


     Війна, що  прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року була страшною, вона увірвалася до кожної сім’ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу природу, перетворила у руїни тисячі міст і сіл. Тисячі людей зазнали жахливі муки, але наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Воїни-переможці проявили свій героїзм, стійкість, мужність, билися за кожний клаптик рідної землі, за свободу,за гідне майбутнє до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Перемогли в найважчій з усіх війн, перенесених дотепер людством. Страхіття тієї війни вже позаду, а пекуча рана болить досі чи не в кожній родині в Україні. 9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як день врятування людства від нацизму, як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Саме в цей день український народ вшановує пам’ять загиблим і віддає пошану живим учасникам війни. На жаль з кожним роком їх залишається все менше, тому ми цінуємо кожне слово і кожен спогад живого ветерана про свій слід  в історії Вітчизни. 
    З цієї нагоди в бібліотеці-філії № 1 був проведений  меморіальний урок –  "День Перемоги – історії нашої дата" для учнів 9-го класу ЗОШ № 29. 
 На цьому уроці згадали жахливі сторінки  страшенної війни, говорили про героїзм і самопожертву наших співвітчизників, а також учні  переглянули відеофільми:  "Кіровоград 1941 рік" та "Уманська Яма". Бібліотекарі зробили огляд тематичної викладки  "Ваш подвиг – наша гордість!", який зацікавив дітей і  ознайомив з літературою за даною тематикою.

 Скільки років і століть не проходило б, а пам’ять про героїв не згасне! Ми повинні знати, розуміти та пам’ятати наше минуле заради майбутнього!

Немає коментарів:

Дописати коментар