вівторок, 17 травня 2016 р.

" Про музеї нашого міста"


Музей – це осередок духовної культури, який зберігає пам’ять про видатні події, людей, плекає і примножує реліквії, з ними пов’язані.



        Кожна держава має свої культурні корені, зібрані в музеях і виставкових залах, які дозволяють всім охочим долучитися до світу прекрасного. 18 травня увесь світ святкує Міжнародний день музеїв. У більшості країн цей день відзначається з 1978 року, а започатковано у 1977році на засіданні 11-ї генеральної конференції  Міжнародної ради музеїв. Це свято не тільки для працівників музеїв, а й для людей, які цінують історію та культурні цінності свого народу і своєї країни. Щороку влаштовуються заходи, які підвищують культурну свідомість суспільства, а похід  до будь-якого музею несе в собі багато цікавого і пізнавального. Напередодні  Міжнародного дня музеїв бібліотекарі  філії №1 провели годину краєзнавства  «Про музеї нашого міста» для учнів  7-го класу, ЗОШ №29. 
     На захід був запрошений старший науковий  співробітник обласного художнього музею – Юрченко Олег Григорович, який цікаво розповідав про наше місто. Про те, що Кіровоград вважається знаним в Україні культурним центром з багаторічними театральними, музичними, архітектурними та мистецькими традиціями.  Високий рівень культури, освіти, атмосфера духовності нашого міста, сприяли формуванню цілої плеяди яскравих особистостей серед яких і музиканти, і письменники, і художники. 
Демонструючи репродукції картин, Олег Григорович ознайомив дітей з архітектурним дивосвітом нашого міста. На цьому заході учні отримали багато нової і цікавої інформації з історії рідного краю і зрозуміли велике значення музеїв для суспільства. Музеї  красномовно відтворюють  наше минуле , а без минулого, як відомо, немає майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар