суботу, 28 травня 2016 р.

Куріння - загроза здоров'ю і не лише твоєму

     

Куріння не особисті справи, а велике суспільне зло


         31 травня у всьому світі проводиться міжнародна акція по боротьби з курінням – Всесвітній день без тютюну, тобто день, вільний від  тютюнового диму. Цей день встановлений в 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання – добитися, щоб в ХХІ столітті проблема куріння тютюну зникла. Цією акцією ВОЗ застерігає населення планети від згубної звички – однією з найбільш поширених епідемій за всю історію існування людства – нікотіноманії, що стоїть в одному ряду з алкоголізмом і наркоманією. Багато хто вважає, що вживання тютюну не приносить шкоди здоров’ю і починають курити вже в дитячому і юнацькому віці.
       З цієї нагоди,бібліотекарі філії №1 провели для учнів  ЗОШ №29 інформіну «Куріння – загроза здоров’ю і не тільки твоєму». На цьому заході діти отримали не тільки цікаву інформацію з історії розвитку куріння, а й повну, пізнавальну інформацію про шкідливий вплив тютюну на організм людини, особливо в юному віці. Коли дитина починає курити, в неї спостерігаються розлади нервової системи і органів дихання. Виникає головний біль, поганий сон і апетит. Дуже часто хворіє і особливо на бронхолегеневі захворювання та спостерігається відставання у фізичному розвитку. Були приведені статистичні дані про працездатність учнів , які курять і які не курять. Говорили і про те, що паління цигарок є ще одною головною причиною смерті. Від хвороби, які пов’язані з цією шкідливою звичкою щороку в світі помирає майже 5 млн. людей, а в Україні тютюн вбиває щороку 110тис. українців. Також для юних читачів бібліотекарі провели інтернет-мандрівку «У пошуках антирекламних плакатів щодо запобігання тютюнопаління». Діти з цікавістю розглядали поданий на різних сайтах матеріал, плакати, фотографії, що відображають шкоду і вплив тютюну на здоров’я молодої людини».

    Зацікавила учнів інформаційна вітрина « Паління – це не для нас!», на якій була представлена література на дану тему. На завершення заходу учні склали гасло свого життя : « Ми за здорове життя без тютюну!»
        


Немає коментарів:

Дописати коментар