вівторок, 8 травня 2018 р.

Мелодія душі моєї






Я народилась там, де лиш бере початок
Маленька річечка з прадавніх ще віків.
   Біжить струмочком між біленьких хаток.
Уздовж калинових й вербових берегів.
       Любов до світу починається з любові до своєї маленької батьківщини. Любити рідний край – означає знати його історію, знати і  пишатися людьми, що примножують його славу  своїми справами.      


          27 квітня в бібліотеці-філії №1 відбулася творча зустріч «Мелодія душі моєї»  учнів 9-го класу, ЗШ №29 з поетом-прозаїком, нашою землячкою Ніною Бредихіною. Метою зустрічі – знайомство читачів з її творчістю та заохочення їх до читання літератури рідного краю. Зустріч проходила у формі невимушеного діалогу. Користувачів цікавив життєвий  і творчий шлях літератора. На всі свої запитання вони отримали вичерпні відповіді від Ніни Миколаївни.

       
  Бредихіна Ніна Миколаївна – поетеса, прозаїк, композитор. Народилася 20 жовтня 1938 р. в селі Мельники Канівського району Черкаської області. З 1956 р. проживає в м. Кіровограді. Закінчила Кіровоградське музичне училище. За фахом – хормейстер.  Працювала у Кіровоградському  військкоматі, музичній школі «Хорового Товариства», музичній школі № 4. Нині – заввідділом мистецтв Будинку культури «Авіатор» Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету. Написала майже 100 пісень та романсів на слова поетів Кіровоградщини. Із них тридцять сім надруковані у збірниках: «П'ятий океан» вип. І (2003), «На крилах пісні» вил. 2 (2003), «На крилах пісні» вип. З (2006).  Друкувалася в місцевій періодиці «Кіровоградська правда», «Народне слово», в альманахах «Зоря материнства» (2005) «Краплина» (2007), «Мы все из колыбели с названием светлым – Русь» (сборник поэзии) (2008), (2010), «Стихи, рассказы и сказки для детей» (4-2013), (5-2013) Санкт-Петербург.  Ніні Миколаївні присвячено ряд радіо і телепередач Кіровоградської обласної телерадіокомпанії («Камертон душі» – авторська програма Людмили Ніколаєвської, «Либідея» – Марії Лебідь).  Вона також керівник ансамблю театралізованої пісні «Чиста криниця» БК «Авіатор» КЛА НАУ. Член обласного літературного об'єднання «Степ» з 2003 року. Активний член літературно-музичного клубу «Крила».


 З натхненням і душевністю Ніна Миколаївна ділиться літературним словограєм  з читачами. Розповіла про свій творчий здобуток, який  уже вийшов  друком -  це 35 книг і про творчі плани на майбутнє.


          На зустріч бібліотекарі запросили вчителя  української мови та літератури – Харченко Олену Костянтинівну, яка розповіла про тісну співпрацю з письменницею в своїй педагогічній діяльності, уже майже 20-річчя, та прочитала з її поезії улюблені вірші.



      Учасники зустрічі з цікавістю спілкувалися, фотографувалися та не забули про автограф.
       Бібліотекарі вдячні Ніні Миколаївні за щирість, доброту, тепло, за приємне слово в спілкуванні. Зичили їй здоров’я, щастя, благополуччя, достатку, довголіття і миру. Творчого натхнення та нових зустрічей. Ця зустріч була цікавою і корисною.
        Знання історії свого краю, його талановитих людей, не просто ознака освіченої людини, а й вимога сучасності.



Немає коментарів:

Дописати коментар