вівторок, 8 травня 2018 р.

На пам’яті гартується безсмертя


       Травень, це місяць буяння садів, місяць по-весняному теплих ночей і нескінченних солов’їних пісень… А ще, це місяць коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгожданий, вистражданий, оплачений дорогою ціною мир.
      Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне з  пам'яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над нацизмом. Можна по-різному ставиться до Другої світової  війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших…



       До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні філія №1 організувала і провела з читачами молодшого шкільного віку патріотичну годину: «На пам’яті гартується безсмертя». Мета заходу – виховання в користувачів поваги до героїчних подвигів співвітчизників та почуття гордості за них, вшанування пам’яті тих, хто загинув у роки Другої світової війни,  уміння вболівати за майбутнє своєї країни.



        Для учасників заходу бібліотекарі підготували інформаційну хвилину «1418 днів і ночей», перегляд відеосюжету «Кіровоград – 1944 року». Діти підготували розповіді-спогади рідних про лихоліття страшної війни. Зацікавив читачів  перегляд буктрейлера на книгу «Велика війна 1941 – 45. Кіровоградський вимір» та презентація самої книги.  Минають роки. Відлітають у вічність. Але події тих, 1418 днів і ночей, ніколи не буде стерто  із пам’яті нашого народу.   





      Схилимо голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся з тієї проклятої  для всього світу війни, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, увійшовши в безсмертя. Наша патріотична година – це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.

Немає коментарів:

Дописати коментар