середу, 31 жовтня 2018 р.

Година вшанування «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна»








       Друга світова війна - одна з трагічних сторінок в історії українського народу.
Україна втратила п'яту частину населення: близько 3млн. чол. На фронтах, і 5,5млн. у
зоні окупації. Міста обезлюдніли і лежали в руїнах. Понад 10млн. жителів України
залишились без даху над головою і жили в непристосованих приміщеннях та
землянках. Було зруйновано і спалено 714 міст й 28 тис. сіл. Промисловість і с/г
перебували в стані повної розрухи. Друга світова війна - одна з трагічних сторінок в історії українського народу.
       28 жовтня вся країна відзначила День визволення України фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.
 



 

                  Час швидкоплинний. Роки відлітають у вічність, залишаючи все далі і далі від нас біль тієї війни, але не згасає пам’ять про тих, хто ціною власного життя захищав свою країну, майбутнє своїх дітей, наше з вами сьогодення.
            74 роки  відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.









       З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні бібліотекарі філії №1 26 жовтня організували і провели для  читачів годину вшанування «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна». В цікавій і змістовній формі вони прагнули донести до користувачів необхідну інформацію про трагізм війни, як нелегко дісталася перемога нашому народу. До уваги читачів була запропонована презентація книжкової викладки «Рокам ніколи з  пам’яті не стерти».
        Допоки ми відчуваємо радість перемог і біль втрат, поки з великою гордістю ставимося до подвигів наших співвітчизників і з глибоким жалем співчуваємо тим, хто загинув у боротьбі за свободу рідної землі, доти ми маємо право називатися людьми.  Тому  наш священний обов’язок – берегти пам'ять про тих, хто визволяв нашу рідну землю. Їх подвиг – приклад для нас.







Немає коментарів:

Дописати коментар