середу, 12 червня 2019 р.

Котляревський І.П. – диво-син землі Полтавської


      У рамках обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресло слово…» та з нагоди  відзначення 250-річчя від Дня народження засновника нової української літератури І.П. Котляревському в бібліотеці-філії №1 провели літературний вернісаж «Котляревський І.П. – диво-син землі Полтавської», на який запросили учнів 7-го класу ЗШ №29. На захід була запрошена вчитель української мови та літератури, Довженко Ніна Іванівна.

      Учасники заходу з цікавістю слухали лаконічну, змістовну розповідь вчителя про життєвий і творчий шлях, яка торкнулася цікавих історій та фактів з життя письменника. Для семикласників бібліотекарі  підготували слайд-презентацію «Іван Котляревський». Захопила читачів і участь у вікторині «Кажи мені – так чи ні?». Бібліотекар читального залу Азима І.А. провела презентацію  книжкової викладки «Незабутня спадщина Котляревського».




      Іван Петрович Котляревський гордість України. Без нього ми не мали б Тараса Шевченка, а без Шевченка чи ми б існували на світі як нація. Йому судилося стати визначним українським письменником, який вперше в Україні через свої твори заговорив з українцями рідною мовою, започаткувавши нову добу в українській літературі.

Ти, наче ясна зоряниця,
З’явився в наших небесах
І засвітив надію милу
В сумних опущених очах.
Хвала тобі, хвала довічна,
Ти – України вірний син!
Хвала і слава невмируща
За той щасливий твій почин!
                               Олена Пчілка



Немає коментарів:

Дописати коментар