середу, 19 червня 2019 р.

Наша планета – колиска життя



        Усі ми жителі прекрасної планети Земля. Вона нас тішить своїми безкрайніми просторами чарівної краси. Вона наша рятівниця і годувальниця, а ми – її діти. Багато і часто говоримо про красу довкілля. Насправді вражає нас своєю безмежністю і величчю. І все сприймається як належне. Навіть не припускаємо думки, що раптом все це може зникнути.




         Життя нерозривно пов’язане з природним середовищем. Збільшується населення нашої планети, що потребує відповідно збільшення видобутку й виготовлення життєвих ресурсів для забезпечення його проживання. Наслідки впливу людини на навколишнє середовище сумні й тривожні: порушуються природні угрупування й ландшафти, забруднюється атмосфера, морські акваторії і прісні водойми, руйнується грунтовий покрив, зменшуються лісові ресурси та чисельність видів рослин і тварин. Хімічні сполуки, які циркулюють у біосфері, шкодять здоров’ю людини та всьому живому.



              У червні місяці – 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища та 8 червня – Всесвітній день океанів. 12 червня в бібліотеці-філії №1 пройшов День інформації «Наша планета – колиска життя». До участі були залучені всі категорії користувачів бібліотеки. Дорослому читачеві бібліотекарі запрпонували огляд книжкової викладки «Земля – наш спільний дім», бесіда «Бережи довкілля, людино», слайд-презентацію «Пластикові пакети – недоцінена проблема сьогодення» та консультації «Пошук інформації в бібліотеці». Юним користувачам запропонували – екологічний репортаж «Океан – наймогутніша стихія», перегляд відеоролика «Крик Землі», бесіда «Чисто не там де прибирають, а там де бояться смітити», огляд кнжкової викладки «Земля – наш дім» та перегляд мультфільму «Я мандрую по землі». Вся надана інформація доносила до читача, що наше довкілля потребує захисту. Про те, що планета Земля – наш дім і ми з нею нерозривно пов’язані: як ми до неї ставимося – так і вона до нас.



      Ставлення людини до природи нині набуває такого самого морального значення, як і ставлення людини до людини.
«Людина  давно втратила здібність  передбачувати. Вона знайде свій  кінець,  коли  зруйнує  Землю” , - сказав Альберт  Швейцер.






Немає коментарів:

Дописати коментар