середу, 2 жовтня 2019 р.

Є щось святе в словах «Мій рідний край»



Кропивницький рідний! Кропивницький славний!
                                      За звичаєм добрим, за звичаєм давнім. 
                                      Дорослі і діти нашого краю, 
                                      Тебе з Днем народження щиро вітають!


       Батьківський край, рідна сторона ... Як багато значать у житті кожної людини ці слова, як багато говорять вони нашому серцю. Але щоб по-справжньому любити свій край, треба  знати  його історію. Любов  до  рідного краю,  до землі, до людей, що її заселяють, є спільна турбота про те, щоб він був багатшим і красивішим. 21 вересня в бібліотеці-філії №1 відбувся День краєзнавства «Є щось святе в словах «Мій рідний край»», приурочений ювілейні даті – 265-річниці нашого міста – Кропивницький.





       Для користувачів бібліотекарі підготували: книжкову виставку «Літературне слово земляків»; краєзнавчу відео хвилинку «Кропивницький  з  висоти»; книжковий вернісаж «Місто величі і слави, місто звершень та бажань»; прес-викладку «З газетного рядка в історію рідного міста»; книжкову викладку «Літературні новинки письменників-земляків»;. Живе і жваве зацікавлення у відвідувачів бібліотеки викликала стендова презентація «Ювілеї в ювілейний рік».




        Всі форми роботи організовані бібліотекою в цей день  дали можливість читачам глибше доторкнутися до минулого, відчути подих сивини віків, познайомитися з героїчною спадщиною своїх предків, помандрувати рідним краєм та наповнити своє життя духовним сенсом. Задоволення отримали всі без виключення, дійшовши висновку, що по-справжньому щасливою є та людина, котра любить, шанує  і пишається рідним краєм.




Сучасний інтерес суспільства до проблем краєзнавства дає можливість усвідомити всім, що любов до Батьківщини, почуття патріотизму, відповідальності за її долю, формуються з дитинства. Саме це зумовлює визнання краєзнавчої функції як однієї з  пріоритетних в діяльності бібліотек.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар