середу, 2 жовтня 2019 р.

Бібліотечне рандеву






21 століття прийнято вважати ерою нових технологій і стрімкого розвитку в сферах науки, техніки, мистецтва. Але традиційні історичні здобутки цілої планети, що формувалися протягом сотень тисяч років завжди будуть  корисними і незамінними в нашому житті. Бібліотека – чарівна місце,  особливий простір, з особливою енергетикою, настроєм, затишком. Ніщо не може замінити спілкування з книгою.  Це місце,  де людина може знайти себе, пізнати світ або навіть змінити свою долю. Навіть, не встигши переступити поріг, відчуваєш запах історичної культури та таємниць, які приховують в собі стародавні книги. А тиша —  це той спокій, затишок, який не сплутаєш з будь-якою іншою тишею. Тиша бібліотеки – це потаємний вимір, в якому хочеться бути до того часу, поки не прочитаєш усі книги. Адже кожна нова книжка – це знайомство з цікавими героями, що можуть поділитися своїми вчинками, допомогти або порадити. Це задоволення покрите чимось незвичайним, проте вічним.


    

      В День відкритих дверей «А у нас усе для Вас!» бібліотека-філія №1 зустрічала свої читачів по-особливому. Цей день приурочений до Всеукраїнського дня бібліотек, який святкуємо 30 вересня.
     Для своїх відвідувачів в цей день бібліотекарі організували:






-          Акцію «Стань читачем сьогодні»;

-          Екскурсії «Знайомтесь, наша бібліотека»;

-          Презентації виставок;

-          Експрес-інформація «Калейдоскоп новинок»;

-          Огляд періодичних видань: «Новинки з журнальної сторінки» та «Кіровоградщина газетним  рядком»;

-          Акцію: «День прощення боржника»;

-           Відео круїз «Найвідоміші бібліотеки світу».



     
      Існує велика кількість музеїв: Музей сучасного міжнародного книжного мистецтва, книгодрукування і каліграфії (м. Оффенбах, Німеччина), Музей мініатюрних книг (м. Баку, Азербайджан), в яких представлено багато цікавої інформації з життя книги та розвитку бібліотек всього світу. Історія бібліотеки дуже цікава і по-своєму фантастична. Існує багато захоплюючих  і пізнавальних фільмів, серіалів та наукових програм щодо розвитку і можливостей бібліотеки в житті. Бібліотеки вічні! Бо книга - дивовижний витвір людського розуму. Вона посідає особливе місце в житті лю­дини. Усе своє життя ми звертаємось до книг.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар