пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Школа майбутнього



         В рамках державної програми бібліотека-філія №1 отримала  партію літератури. Це книги різної тематики для широкого кола читачів. Серед отриманих книг привернула  увагу  книга Кена Робінсона «Школа майбутнього», яку бібліотекарі запропонували вчителям  ЗШ №29.




             Автор книги, найзавзятіший поборник глобальних змін у сфері освіти. Він пропонує геніальне, захопливе бачення того, якою має стати освіта. А також закликає покласти край застарілій системі освіти та пропонує концепцію, яка спирається на індивідуальний підхід до учнів, сучасні технологічні досягнення й професійні ресурси, щоб зацікавити дітей у навчанні та  підтримати  їхню любов до пізнання.




          Робінсонові ідеї надихають шукати можливості змін у системі шкільної освіти, а книжка «Школа майбутнього» підказує, на що варто орієнтуватися, аби здійснити революцію у нашій школі. Замість стандартизованої педагог пропонує впроваджувати «органічну освіту». Вона має чотири основні якості: здоров’я (концепція органічної освіти передбачає піклування про інтелектуальний, фізичний, духовний та соціяльний розвиток учнів); екологія (органічна освіта ґрунтується на усвідомленні взаємозалежности всіх складників розвитку для кожного учня і для всієї спільноти); справедливість (яка передбачає орієнтацію на плекання талантів та потенціялу всіх учнів, незалежно від їхнього соціяльного стану чи життєвих обставин); турбота (органічна освіта створює максимально сприятливі умови для розвитку учнів на засадах співчуття, досвіду та здорового глузду).
       Книга стане в нагоді і батькам, допоможе розпізнати справжнє покликання їхніх дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар