суботу, 6 серпня 2016 р.

А ліс і справді чарівний


      Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах та є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам.
 

      Людина подорожує країнами всього світу, захоплюється небаченими красотами природи, але саме наймиліша і найкрасивіша природа рідного краю. Наша Кіровоградщина чарує нас своїм надзвичайно багатим  рослинним світом. Одним з таких чарівних див є ліс. Ліс – це одне з найкращих і найцінніших багатств, якими наділила нас матінка-природа. І, мабуть, немає жодної людини, яка б не милувалась красою та величчю лісових просторів. Ліс – це свіже повітря, спів птахів, чарівні пахощі квітів, заспокійлива пісня лісових струмків.
 
      Саме йому був приурочений краєзнавчий калейдоскоп – «А ліс і справді чарівний», який провели в бібліотеці-філії №1 для своїх читачів, вихованців літнього табору «Веселка», ЗОШ №29. Діти ділилися  багатою  цікавою інформацією з власного досвіду та з інтересом дізнавалися  нові цікаві факти про ліс з «Хвилинок-цікавинок». Активно приймали участь у вікторині – «Загадки про мешканців лісу», розповідали легенди про дуба, вербу, калину. Юні читачі багато знають і про нашу лісову перлину – «Чорний ліс», яка входить до найкрасивіших лісів України. Усі прийшли до висновку, що людина і природа… Ці два поняття взаємопов’язані зараз, як ніколи. Людина не може жити без природи, без голосів птахів і весінньої повені, без яскравого теплого сонця і сумного осіннього падолисту… Навіть без таких найпростіших речей ми не можемо прожити, як хліб і вода. А це теж дає нам природа. Та вона теж залежить від нас. Сьогодні вже природа не може бути сама по собі. Тому людина повинна направляти свою діяльність на збереження багатств природи для себе і майбутніх поколінь. Це є обов’язком для кожного з нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар