пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Невмируще слово Великого Каменяра

Результат пошуку зображень за запитом "і.франко" 
Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…»
                                                                                                   ( М. Рильський)

      Величний син Вкраїнської землі… І.Я. Франко щиро  любив рідну землю. Україна, її природа та люди живуть у його віршах, оповіданнях,повістях та казках. В цьому році виповнюється 160 років від дня народження Івана Яковича Франка – генія української нації. Він – розум і серце українського народу.


     До вшанування пам’яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча, бібліотекарі філії №1 провели для своїх читачів Франкові читання «Невмируще слово Великого Каменяра». З огляду інформаційної вітрини «Борець за щастя і правду людини» долучилися до яскравих сторінок  життя і творчості Великого Каменяра, а також з перегляду відеофільму «Дім, який збудував Франко» віртуально завітали в гості до геніальної людини. Шанувальники Франкового слова мали змогу доторкнутися до сторінок його поезії та найкраще  збагнути велич постаті поета. Новими нотами прозвучали у виконанні читачів такі далекі за датою написання, але актуальні сьогодні рядки Франкових творів.
       Активно приймали участь маленькі читачі у вікторині «У світі Франкової казки». Діти не тільки поринули у чарівний світ казок, а й показали свої знання про письменника. З інтересом переглянули мультфільм «Фарбований лис». 

     Спадщина геніальних письменників завжди входить у скарбницю загальнолюдської культури. А І. Франко був видатною постаттю. Його твори мали по-справжньому світовий резонанс. Тому, він ніколи не згасне в пам’яті багатьох людей, а навпаки, з кожним роком його ім’я буде процвітати.

Немає коментарів:

Дописати коментар